Katódos védelem

Katódos védelem

Katódos védelem. A KKSz Kft. több mint 30 éve működik az elektrokémiai korrózióvédelem területén.

A KKSz Kft. több mint 30 éve működik a katódvédelem, aktív korrózióvédelem területén. Jelenleg a magyarországi gázszállítás, tárolás és elosztás területén végzünk tervezési, kivitelezési és karbantartási munkákat, és részt veszünk vízügyi létesítmények katódvédelmi rendszerinek kiépítésében, illetve ipartelepi hálózatok védelmének kialakításában, kiemelten üzemanyag tárolás és vontatás területen

Katódos védelem tervezés, kivitelezés, telemetria

Az elmúlt években az MVM Főgáz, MOL Nyrt, FGSZ Zrt és a GYSEV Zrt katódvédelmi üzemeltetési és rekonstrukciós munkáiban, CH bányászati létesítmények (MOL Nyrt, Horizont, OGD) valamint víziközművek, duzzasztók, kikötők rekonstrukciós és kivitelezési munkáiban vállaltunk meghatározó szerepet tervezés, kivitelezés egyenirányító csere, valamint távfelügyeleti rendszer megtervezése és kialakítása terén. Jelentős tapasztalatot szereztünk városi környezetben is: tervezzük, kivitelezzük és üzemeltetjük az MVM budapesti földgázhálózatához kapcsolódó katódos védelmi rendszereket, illetve tervezünk és gyártunk katódvdelmi berendezéseket is e hálózathoz

Tervezési munkáink a hazai vízigazgatás és szénhidrogén szállítás mellett külföldi projektekre is kiterjednek, mint a horvát vagy szlovák tranzit vezetékek vagy a NABUCCO nemzetközi gázvezeték. Tervező partnereink között olyan cégeket tudhatunk, mint a Főmterv, UVATERV, Euroil vagy az Olajterv.

Portfoliónkba tartozik a katódos védelmi, gépészeti munkákkal kapcsolatos környezetvédelmi dokumentációk (EVD, hatástanulmány) készítése, illetve villamos tervek, dokumentációk (nagyfeszülségű befolyásolás, kóboráram) készítése.

Katódos védelem karbantartás, üzemeltetés

A MOL (Petrolszolg), FGSZ Zrt. katódvédelmi rendszereinek, MIVÍZ vízközmű létesítmények és MVM Főgáz aktív korrózióvédelmi rendszereinek, egyenirányítóinak és távfelügyeleti rendszer elemeinek, időszakos (éves) karbantartását, javításait több éves szerződések keretében végezzük.

Távfelügyelet, telemetria

Jelentős részt vállalunk magyarországi katódos védelmi távfelügyeleti rendszerek tervezésében, kialakításában és üzemeltetésében is – kiemelten az FGSZ és a MOL Logisztika területén. Hosszútávú szerződések keretében üzemeltetjük és javítjuk ezeket a rendszereket az ország egész területén.

Szakembereink (korróziós szakmérnökeink)

Több tervezőnk és szakemberünk is rendelkezik ISO 15257 nemzetközi szabvány szerinti kompetencia tanúsítvánnyal (4. és 5. fokozat), a Magyar Mérnöki Kamara által kiadott tervezői jogosultsággal. Rugalmas működési modellünk lehetővé teszi, hogy komplex feladatok végrehajtására az adott terület kiemelt szakértőit tudjuk bevonni, vagy nagyobb feladatok végrehatására ideiglenesen „felduzzasszuk” a szakember létszámot.