Oktatás, szakmai műhely

A KKSz Kft. munkatársai elkötelezettek a korrózióvédelem, katódos védelem szakmai fejlesztése mellett. Aktív szerepet vállaltunk a korrózióvédelmi mesteriskola elindításában, életben tartásában így biztosítva a jövő szakember-ellátását.

Fontosnak tartjuk, hogy mint speciális mérnöki területen, a korrózióvédelemben is csak megfelelő jogosultságok és gyakorlat birtokában legyen lehetséges a felelős munkavégzés. Tanácsainkkal segítjük a jogalkotókat abban, hogy íly módon biztosítsák a megfelelő szakmaiságot e területen is.

A Magyar Mérnöki Kamarával szoros együttműködést építettünk ki.

A szakmai élet, az egyének, és ezáltal a tudomány e területének fejlődéséhez szükséges a folyamatos eszmecsere, a szakemberek találkozója. A KKSz Kft. ezért részt vesz minden szakmai konferencián – kiemelten a Vekor konferenciát, illetve szigorúan katódos védelmi témában maga is szervez éves eseményt, a Katódos védelmi konzultációt.

Katódos védelmi konzultáció

A konzultáció a katódos védelem speciális területének szakértőit hívja össze évente egyszer azzal a céllal, hogy aktuális tervezési, kivitelezési és karbantartási kérdéseket beszéljenek meg, összevessék az egyes területek tapasztalatait. A résztvevők közt elméleti szakemberek, tervezők, a területen dolgozó nagyvállalati vezetők éppúgy megtalálhatók, mint a kivitelezők, karbantartást végző szakemberek felölelve a katódos korrózióvédelem minden területét.

Előző években többek közt az alábbi cégek járultak hozzá a közös munkához: Corinvest Kft., Corrocont Kft., Eon-Hungária Zrt., FGSZ Zrt., FŐGÁZ Zrt., Geocor Kft., H-Bridge Kft., KKSz Kft., KVV Zrt., MIVÍZ Kft., MOL Nyrt., Olajterv Zrt., Petrolszolg Kft., Vekor Kft.

A következő konzultáció várható időpontja, és helye:

2016. szeptember

Gastland Hotel M1, (M1 autópálya 22 km, Sasfészek tó, N 47°29’46.16″ E 18°48’59.36″)

Az előző (2015. szeptember 25-26) konzultáció anyagai

Régebbi konzultációk anyagai itt érhetők el.