Környezetvédelem

Környezetvédelmi engedélyeztetés

A környezetvédelem világunkban egyre nagyobb szerephez jut. Társaságunk életében is egyre hangsúlyosabb a terület. Elsősorban meglévő partnereink tervezési feladataihoz nyújtunk környezetvédelmi szakértői szolgáltatásokat:

  • előzetes véleményezési dokumentáció,
  • hatástanulmány,
  • hatásbecslés készítése,
  • környezetvédelmi tervfejezet elkészítése.

Szolgáltatásaink felölelik az érintett hatóságokkal való egyeztetéseket, helyszíni adatfelvételt, dokumentáció elkészítését.

Környezetvédelmi engedélyeztetési szolgáltatásainkról itt olvashat bővebben.

Környezetvédelmi megbízott

Jogszabályi előírások, iparági standardok, best practice sok esetben megköveteli a cég környezettudatos vezetését, valamilyen szintű környezetirányítási rendszer létrehozását. A 93/1996. (VII.4.) Korm. rendelet szabályozza azon tevékenységek körét, melyek környezetvédelmi megbízottak alkalmazásához kötöttek, de szolgáltatásunkkal azoknak is segítséget nyújtunk, akik környezetirányítási rendszerüket tartanák karban:

  • törvény által előírt kötelezettségeknek megfelelő rendszer kialakítása,
  • a rendszer működésének állandó ellenőrzése,
  • a változó jogszabályok szerinti frissítés, aktualizálás,
  • részvétel a hatósági ellenőrzéseken,
  • környezetirányítási rendszer folyamatos karbantartása.

Környezetvédelmi megbízotti szolgáltatásainkról itt olvashat bővebben.

Biztonsági adatlapok

A különféle bevonatrendszerek, hígítók egyre több fajtája készül az egyre speciálisabb feladatok ellátására. Környezetünk védelme szempontjából fontos, hogy ezek az anyagok a megfelelő biztonsági dokumentációval kerüljenek csak forgalomba. Bevonatos korrózióvédelmi rendszerekhez, egyéb festékekhez, alapozókhoz hígítókhoz vállaljuk biztonsági adatlapok készítését, bejelentését és karbantartását.

Kémiai biztonság

A kémiai biztonság kérdése minden céget érint, ahol veszélyes anyaggal dolgoznak, s e tekintetben veszélyes anyagnak minősül például a wc-ben hagyott Domestos, vagy a garázs polcán álló hígító is. A kérdéssel a 2000. évi XXV. törvény foglalkozik, de emellett számos egyéb, tűzvédelemről, munkavédelemről, hulladékkezelésről szóló jogszabály is vonatkozik a területre. A kémiai biztonság magába foglalja a veszélyes anyagokkal (pl. Domestos) dolgozó kollégák képzését, az anyagok bizonylatainak tárolását, frissítését, a cég gyakorlatának átvilágítását, tanácsadást, dokumentációk, szabályzatok készítését, hatóságokkal való kommunikációt.

Távfelügyelet, távmonitoring

A környezeti ártalmak mérésében, adatgyűjtésben fontos szerephez juthatnak az automata adatgyűjtő berendezések. Természetvédelmi, vagy ipari területen elhelyezett berendezések folyamatosan tájékoztathatják az illetékes üzemeltetőket, hatóságokat a szennyező anyagok mennyiségéről, az általuk gyűjtött adatok strukturált adatbázisban tárolhatók, így egyedi igények szerint lekérdezhetők, rendszerezhetők. Az üzemeltetői felhasználói felület teljes mértékben testreszabható.
Egy kialakítandó rendszer meghatározó eleme a helyszínre telepített adatgyűjtő állomás. Az általunk ajánlott berendezések jelenleg az ország teljes területén megbízhatóan működnek, általában távvezetékek nyomvonalán a szabadban, szélsőséges időjárási viszonyok (-20-+60°C, ártérben, viharzónában) között. Minden készülék távszabályozható, egyedileg lekérdezhető, modulárisan alakítható. A beszerelt nyitásérzékelő csökkenti a rongálás lehetőségét, illetve ellenőrizhetővé teszi a berendezésen végzett munkákat.
A távfelügyeleti rendszerek tervezése és kialakítása mellett vállajuk üzemeltetésüket is: megelőző karbantartás, javítás, minősítő mérés, beszabályozás.

Távfelügyeleti rendszerekről, különféle alkalmazási területükről itt olvashat.