Minősítés, mérnöki minőségirányítás, ISO 9001 integráció

Egy szervezet hatékony működésének alapja, hogy az egyes munkafolyamatok kontrollálva legyenek. A kontroll a folyamatok és felelősségi körök meghatározásától egészen a ellenőrzésig és dokumentálásig terjednek. Legyen szó egy nagyvállalat vállalatirányítási, minőségirányítási rendszeréről, vagy egy kisebb cég munkautasításairól, a minőségirányítás az eredményes és hatékony működés feltétele. A KKSz Kft. e feladatok ellátásában is segítséget nyújthat korrózióvédelmi és környezetvédelmi területeken.

Mérnöki minőségirányítás

Mérnöki minőségirányításnak neveztük el azt a szolgáltatásunkat, amely keretében

  • szakértőink felülvizsgálják partnerünk korrózióvédelmi, vagy környezetvédelmi tevékenységét, szabályozását,
  • értékelést készítenek az adott területekről, elemezve a műszaki és a szabályozási kérdéseket, illetve a lehetséges kockázatokat,
  • a partner szakembereivel együttműködve kialakítják a terület szabályozását az érvényes jogszabályok, magyar és nemzetközi szabványok figyelembevételével,
  • az elkészült szabályozást integrálják a partner minőségirányítási rendszerébe.

Az így kialakított dokumentációk tartalmazzák a műszaki jellemzőket, előírásokat, folyamatok szabályozását, az területen dolgozó munkatársak és alvállalkozók elvárt végzettségét és gyakorlatát is. Ezen kialakítjuk az üzemeltetéshez szükséges nyomtatványrendszert a vállalati előírásoknak megfelelően.

Minősítés és ellenőrzés

Egy jól összeállított szabályozás, jól működő rendszer esetén is elengedhetetlen az ellenőrzés. A KKSz Kft. szakemberei ezért szakterületeinken partnereink rendelkezésére állnak műszaki ellenőrzés terén. A rendszerek működését, szabályzatok betartását, az alvállalkozók teljesítményének igazolását szakembereink minősítő mérésekkel, illetve szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel segíthetik.